Installatie SunPower P3-380-BLK in Etten-Leur

,
SunPower P3-380Wp

Zonne-energiesysteem van 5.700 Wattpiek op het dak  van een schuur in Etten-Leur

Deze installatie van het compleet zonne-energiesysteem omvat 15 stuks zonnepanelen van het type SunPower P3-380-BLK met Enphase IQ7+ Micro omvormers, direct onder het paneel.

SunPower P3-380Wp zonnepaneel

SunPower panelen zijn hoog renderende en de meest duurzame zonnepanelen. SunPower panelen zitten compleet anders in elkaar waardoor ze minder gevoelig zijn voor schaduw, vervuiling en vermogensverlies over tijd. Kortom: de beste garantie voor een hoog rendement op lange termijn.

De zonnecellen in Sunpower panelen zijn zogenaamde back-contact cellen. Hierdoor zit er geen metaal meer op de voorkant van de cel waardoor enerzijds meer zonlicht opgevangen kan worden en anderzijds de levensduur en betrouwbaarheid van de cel aanzienlijk wordt vergroot. De reden dat de levensduur en betrouwbaarheid wordt vergroot ligt in het feit dat het traditionele geleidingsmetaal in de cel door uitzet- en krimpeffecten als gevolg van temperatuurswisseling, haarscheurtjes veroorzaken. Sunpower heeft geen metaal meer in de cel, waardoor dit effect ook niet kan optreden.

Enphase micro omvormer

Het voordeel van de Enphase Micro omvormers:

  • Vermogensoptimalisatie op paneelniveau.
  • Lichtgewicht en eenvoudig.
  • Snellere installatie met verbeterde, lichtere tweedraads bekabeling
  • Hoogste efficientie in de EU van 96,5%
  • Geoptimaliseerd voor krachtige 60-cell en 72-cell modules
  • Geavanceerd onderhoud dankzij monitoring op paneel niveau.
  • Voldoet aan geavanceerde ondersteuning van het net, spanning en frequentie spanning en frequentie ride-through eisen.

Enphase systeem meterkast  Enphase systeem

Enphase Q-Relais

In Enphase-installaties fungeert het meerfasige Q-relais (grid gestuurd relais) als een galvanisch ontkoppelingsapparaat. Dit is ontworpen voor driefasig of meerfasig gebruik en is voorzien van ingebouwde schakelaars. Tijdens gespecificeerde abnormale toestanden, ontkoppelt het Q-relais de Enphase-microomvormers van het wisselstroomnetwerk, en wanneer de spanning weer normaal is en de netfrequentie zich binnen het aanvaardbare bereik bevindt, verbindt het Q-relais de micro-omvormers weer met het wisselstroomnetwerk. Het Q-relais heeft ingebouwde detectiemogelijkheden die de gelijkstroominjectie kunnen detecteren die is vereist volgens de VDE V 0126-1-1-vereisten. Het Q-relais werkt samen met de Envoy-S om te voldoen aan de noodzaak tot het verbreken van de lijn- en neutraalgeleiders op basis van de netwerkvereisten.

Pebble Green Systems verzorgt de plaatsing van zonnepanelen op het dak, de aansluiting naar de omvormer en de aansluiting van de omvormer naar de meterkast. Wilt u meer weten over de meest moderne technologie om zelf duurzaam elektriciteit te produceren, neem dan contact op met Pebble Green Systems. Bel met 076-3030530 of vul het contactformulier in.

Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

april 14, 2022