Infrarood-verwarming: Hoe werkt het?

Infrarood-verwarming is een nieuwe vorm van duurzame elektrische verwarming. Het is een uitstekende aanvulling of vervanging van de tradionele cv verwarming. Infrarood-verwarming werkt met glazen of metalen panelen die u aan het plafond of aan de muur kunt bevestigen. De panelen hebben een fraaie uitstraling en kunnen voorzien worden van elke bedrukking die past bij uw interieur.

De energiebesparing van infrarood-verwarming komt doordat het objecten verwarmt en niet de lucht eromheen. Warme lucht stijgt namelijk altijd eerst omhoog, daarom is traditionele CV minder efficiënt bij objectverwarming. Infrarood-verwarming werkt met warmtestralen die weerkaatsen in de ruimte. Op deze manier ervaart u dus zowel directe warmte als indirecte warmte (via de wanden).

infrarood-verwarming

werking CV versus infrarood-verwarming

 

Infrarood-verwarming toepassen in uw situatie

Infrarood-verwarming kan u op verschillende manieren in uw huis toepassen. Zo kan u in de woonkamer de glazen panelen aan het plafond hangen of aan de muur. U heeft dan enkel een stroompunt nodig waar het paneel op aangesloten kan worden. In de keuken zou u een variant als een verwarmd krijtbord kunnen kiezen. Zo kan de keuken verwarmd worden en kan uw boodschappenlijst op het krijtbord gezet worden.

In de badkamer kan u gebruik maken van infrarood-verwarming in een vorm van een spiegel. Zo heeft u verwarming in de badkamer en zal tegelijkertijd de spiegel nooit beslaan. Het grote voordeel van infrarood-verwarming in vergelijking met vloerverwarming is dat het zeer plaatselijk inzetbaar en instelbaar is op welke momenten het paneel aan moet staan.

 

 

Waarom infraroodpanelen van Pebble Green Systems
Pebble Green Systems werkt met de grootste Europese fabrikanten van infrarood-verwarming. Voornamelijk Duitse producten met 5 jaar productgarantie en een breed scala aan toepassingen voor elke situatie. Door de hoogwaardige kwaliteit van de infraroodpanelen heeft u minder Watt nodig per m2 waardoor uw stroomverbruik zo laag mogelijk blijft. Pebble Green Systems levert de volgende merken infraroodpanelen:

Wilt u meer informatie over infrarood-verwarming? Neem dan contact op via onderstaande knop.

 

 

Impressie

Voordelen infrarood-verwarming

  • Duurzamer dan elektrische kachel
  • Verwarmt objecten, niet de lucht
  • plaatselijk verwarmen
  • eenvoudig in te stellen
  • gezonde verwarming
  • geen bouwkundige aanpassingen

 

Welltherm logo
Ecaros