Terugverdientijd op zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw dak plaatst draagt u bij aan een beter milieu. Maar niet alleen het milieu heeft baat van uw zonnepanelen. Uw investering in zonnepanelen is op den duur ook voordelig voor uw portemonnee. Na verloop van tijd verdient u uw geld stukje bij beetje terug door de lagere maandelijkse energiekosten. In feite zijn zonnepanelen daardoor heel rendabel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een auto, die elk jaar in waarde afneemt, leveren zonnepanelen elk jaar een mooie besparing op. Zoveel zelfs dat, afhankelijk van het rendement van de zonnepanelen en de initiële investering, u uw zonnepanelen na een aantal jaar terugverdiend heeft. De jaren daarna gaan ze u dus zelfs geld opleveren.

De terugverdientijd voor zonnepanelen is inmiddels aanzienlijk korter dan een paar jaar geleden. Dit komt doordat zonnepanelen op grotere schaal worden geproduceerd en dus goedkoper worden in de aanschaf. Daarbij zorgen technische ontwikkelingen voor een steeds lagere productieprijs. In 2007 was de gemiddelde terugverdientijd op zonnepanelen nog 10 tot 15 jaar. Op dit moment zit dat gemiddelde al tussen de 6 en 8 jaar! Na die tijd is uw investering in zonnepanelen dus terugverdiend er is er sprake van een kostenbesparing.

Investeren in zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen verschilt echter per situatie. Deze is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan hoogte van uw investering, maar ook factoren die invloed hebben op het rendement zoals de temperatuur, de locatie en het soort zonnepaneel. Online kunt u makkelijk uw terugverdientijd voor zonnepanelen berekenen middels handige sites.

Pebble Green Systems, uw partner in zonnepanelen

Wilt u hoogrendement zonnepanelen kopen tegen een scherpe prijs? Kies dan voor een leverancier die met u meedenkt. Pebble Green Systems geeft gratis advies op maat, helpt u bij uw BTW-aangifte en vertelt u graag meer over de prijs van zonnepanelen. Besluit u de panelen te laten plaatsen, dan hoeft u vooraf geen aanbetaling ter doen en kunt u rekenen op levering en installatie binnen 4 weken. Goed geregeld dus.

Neem contact met ons op voor een zonnepanelen offerte of voor gratis advies op maat.

Meer weten?

Onze adviseurs zijn u met plezier van dienst!