Omvormers

Een omvormer is noodzakelijk om de gelijkstroom (DC) die door de zonnepanelen wordt geproduceerd om te zetten in wisselstroom (AC) voor onze huizen. Tijdens dit proces gaat een klein deel van de stroom verloren. Omdat een omvormer 365 dagen per jaar wordt gebruikt en hij dagelijks vaak aan en uit schakelt is dit een kritisch onderdeel dat de duurzaamheid van een systeem bepaalt.

Er bestaan tevens omvormers die een deel van de stroom kunnen opslaan wanneer deze niet direct wordt gebruikt. Dit noemen we een hybride omvormer. Deze functionaliteit wordt interessant als de stroomprijs die u betaalt hoger ligt dan de prijs die u ervoor krijgt. Vanaf 2020 zal dat in Nederland het geval zijn.

Een omvormer is het hart van een zonnepaneleninstallatie. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkspanning wordt omgezet in bruikbare wisselspanning. Hierdoor kunnen uw eigen apparaten worden voorzien van stroom door uw eigen zonnepanelen.  Pebble Green Systems werkt ook met omvormers uitsluitend met A-kwaliteit omvormers. Al onze merken omvormers hebben van het Duitse blad Photon een A-status gekregen en zijn goedgekeurd volgens de nederlandse normen. 

De gebruikte componenten zijn de best beschikbare. Dit uit zich in een hoge opbrengst en betrouwbaar systeem met nagenoeg onbeperkte mogelijkheden. Uiteraard zijn bij deze omvormers geen transformatoren en koelventilatoren nodig.

Merken Omvormer

Solar Edge logo

De kracht van SolarEdge zit in de combinatie van een centrale omvormer mét power optimizers. Initiëel valt de aanschaf van een SolarEdge oplossing meestal wat duurder uit dan gemiddeld. Deze investering moet u overwegen met het oog op de langere termijn (hoge garantie en prestatie van de zonnepanelen per paneel of twee panelen). Zeker in schaduwrijke omgevingen is dit misschien wel de mooiste oplossing voor een zonnepanelen installatie.
Herkomst: Verenigde Staten.

  • Fronius omvormer is van oorsprong een Oostenrijkse onderneming. De onderneming bestaat als sinds 1945. Sinds 1997 is zij actief met de productie van omvormers voor zonnepaneleninstallaties. Fronius heeft een uitstekende staat van dienst. Garantie op haar producten wordt geleverd door de Europese organisatie.Omvormers van Fronius staan voor bovengemiddelde kwaliteit en innovativiteit zoals ook batterijopslag.
  • de Primo 3.0-1 brochure

Als marktleider voor zonne-energie omvormers zet SMA steeds weer de norm: toprendementen van 98% en hoger en nieuwe technologie zorgen voor maximale opbrengsten en het hoogste gebruiksgemak.

Het beste uit de zon halen. De allerhoogste opbrengst generen uit de perfecte synthese tussen omvormers en zonnepanelen, ongeacht merk of type. Dat is kortweg waar Mastervolt Solar al sinds 1995 voor staat.

Méér weten over omvormers & batterijopslag?