Energiefonds

Nooit meer een energierekening?

Gratis duurzame energie is dichterbij dan ooit! Zelf opwekken is makkelijker dan gedacht en er bestaan gunstige financiële regelingen voor. Overweegt u om zonnepanelen te gaan plaatsen? U kunt uw zonnepanelen op verschillende manieren financieren. De belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Investeren met eigen geld (u krijgt direct 21% BTW terug en betaalt geen extra kosten)
  • een duurzame lening voor zonnepanelen afsluiten; (u leent tegen een gereduceerd tarief en betaalt de lening met uw besparing direct terug)
  • zonnepanelen leasen; (u huurt de zonnepanelen en omdat u geen energierekening meer heeft bespaart u direct)

Eigen Middelen

Wanneer u eigen geld op de bank heeft staan zal het u opvallen dat de spaarrentes tot een dieptepunt zijn gedaald. Een investering in het opwekken van duurzame energie is dankzij de lange levensduur van SunPower zonnepanelen een solide investering die tot 10% rente oplevert en een snelle terugverdientijd garandeert. Onze vakbekwame adviseurs kunnen u middels een bespaarplan uw rendement voorrekenen. Neem contact op voor een adviesconsult.

Energiefonds

Een zogenaamde groene lening of energiebespaarlening wordt door sommige gemeentes zelf verstrekt om de verduurzaming van de gemeente te stimuleren. Omdat deze lening wordt gebruikt om milieuvriendelijke producten te financieren heeft deze groene lening een zeer aantrekkelijke rente. Een aantal gemeentes zoals Oosterhout, hebben een eigen fonds. U kunt echter altijd gebruik maken van Greenloans en de Nationale Energiebespaarlening, initiatieven van duurzame banken als de ASN-Bank en ABN-Amro bank.

Zonnepanelen Leasen

U kunt er ook voor kiezen om zonnepanelen te leasen. U koopt de zonnepanelen dan niet, maar via een leaseconstructie betaalt u een vast maandelijks bedrag. Het leasen van zonnepanelen maakt het voor velen mogelijk om toch een energiebesparing te realiseren omdat het maandbedrag altijd lager is dan de kostenbesparing. U gaat dus direct profiteren. Voordeel van leasen is tevens dat u geen eventuele onderhoudskosten betaalt en alles automatisch is verzekerd.

Meer weten?

Onze adviseurs zijn u met plezier van dienst!