Toch altijd spannend, die dag dat jouw aankopen worden geleverd. Je hebt je beslissing om duurzaam te gaan dan wel goed overwogen en je bent ervan overtuigd dat je de juiste beslissing hebt genomen omdat je hebt gekozen voor kwaliteit. Maar toch ben je altijd benieuwd of al die mooie beloftes ook allemaal gaan uitkomen. Het blijft toch een fiks bedrag, dat je uitgeeft voor een compleet zonne-energiesysteem.

 

Vroeg uit de veren

De avond voor de installatie hebben we zelf alvast een steiger geplaatst. Dat scheelt mooi in de kosten. Om 07.30 uur arriveert Pebble Green Systemsmet twee personen. Zij gaan vandaag de klus fiksen en zien geen enkel probleem dat de installatie in de weg kan staan. Wel moeten er nog enkele verbeteringen aan de meterkast plaatsvinden maar ook dat is geregeld door een installateur waarmee Pebble Green Systems regelmatig samenwerkt. De installateur maakt de meterkast tiptop in orde om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen juist kunnen worden aangesloten.

 

Wat heb ik nou op mijn dak?

Een bus vol materialen, gereedschappen, montagesysteem, de SunPower X22 360 Wp zonnepanelen en een Solar Edge omvormer zoals we hebben besteld. Er wordt snel gestart met de installatie van het montagesysteem. Alles wordt keurig op maat gemaakt en bevestigd. Dat is binnen enkele uren gereed. Kopje koffie lijkt me op zijn plaats. Het is november en maar een graad of vier buiten. Respect voor die mannen op mijn dak. In de zomer staan ze in de volle zon, in de winter in de kou. Gewoon zonder morren aan de slag.

 

Laat die zon maar komen

En dan mogen de zonnepanelen echt op het dak. Dat is nog een zware klus die zonnepanelen het dak op dragen. De mannen van Pebble draaien er hun hand niet voor om. Het uiteindelijk leggen van de zonnepanelen, installeren van de omvormer en het aansluiten van de panelen lijkt in een handomdraai gedaan. ‘S middags rond 14.00 uur blijkt alles al keurig te werken. We krijgen instructies om de Solar Edge app te downloaden en met onze inlogcode blijkt alles al keurig voor ons ingesteld. Dat is prettig geregeld.

 

Gewoon maar toch bijzonder

Het lijkt allemaal zo logisch en gewoon. Maar ik vind het toch bijzonder die techniek maar ook de inzet die er isgeleverd. Die monteurs van Pebble hebben iedere dag een andere klus, een andere omgeving. Iedere woning of bedrijf is anders. En toch hebben ze (nog)steeds evenveel plezier om iedere dag een goed werkend systeem aan te sluiten. Want daarin zit voor hen nou precies de uitdaging. Iedere dag de beste oplossing zoeken voor een tevreden klant.

 

Waarom we nou echt voor Pebble Green Systems hebben gekozen?

Hoge kwaliteit zonnepanelen die naar verwachting 25 jaar lang zonder problemen meegaan en ook dan nog eens 98% van de verwachte opbrengst blijven leveren. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan hebben we in ieder geval 25 jaar fabrieksgarantie op de zonepanelen en 25 jaar lineaire vermogensgarantie. Wij hebben er vertrouwen in, een goed begin is immers het halve werk.

Blog 2 Jopie Bijl