Eerst even voorstellen, Rogér Evers. Sinds 2 jaar woon ik in de nieuwbouwwijk Contreie in Oosterhout, waar wij een levensbestendige woning gekocht hebben. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, wordt er vandaag de dag sterk rekening gehouden met de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van een woning. Want alleen voor niets gaat de zon op.

Toepassen Energie Prestatie Coëfficiënt

Bij onze nieuw te bouwen woning werd vooraf al rekening gehouden met de EPC. Bij de bouw waren 5 PV panelen á 260 WP op de garage geprojecteerd. Zelf vond ik deze locatie wat vreemd. De woning heeft namelijk een lessenaars dak, 20 graden direct op zuid. Een perfecte locatie voor zonnepanelen. Wij hebben uiteindelijk gekozen om hierop de panelen te plaatsen.

Afmeting en rendement

Gezien deze ideale locatie hebben we meteen besloten om heel het dak vol te leggen. Daarnaast zijn we voor een ander type paneel gegaan, namelijk Solar Frontier CIS 170WP. Een paneel dat qua afmetingen iets kleiner is en ook wat minder levert t.o.v. de standaard kristallijnen panelen per M2, maar het rendement is juist wat hoger. Deze panelen blijken beter te presenteren bij bewolkte weersomstandigheden. De installatie is toevertrouwd aan Pebble Green Systems uit Etten-Leur. Zij hebben in dit nieuwbouwproject het merendeel van de PV installaties geleverd.

  

Goed overleg en maatwerk

De meeste aannemers en installateurs laten dit soort systemen over aan gerenommeerde bedrijven met de juiste kennis van zaken. Bij Pebble Green Systems ben je dan ook aan het juiste adres. In goed overleg is er een dakconstructie ontworpen waar met speciale ankers de aluminium profielen op vast zijn gemonteerd. Het lessenaars dak is van PVC met betonnen vloerplaten en heeft isolatieplaten als ondergrond. Uiteindelijk is het een istallatie geworden van in totaal 27 panelen á170 WP. Totaal 4590WP op een Sofar Solar omvormer van 4600 watt.

Voor niets gaat de zon op! Maak daar dan ook gebruik van.

Blog1 van Rogér Evers  van Rogers Green Energy  (r-evers@zonnet.nl)