Pebble Green Systems heeft de Voedselbank in Etten-leur geholpen door zonnepanelen op hun dak te plaatsen. De voedselbank kan namelijk wel wat hulp gebruiken.

De Etten-Leurse Voedselbank is duurzamer geworden. De Voedselbank is alert op de kosten die zij maken. In verband met de vele vriezers die zij gebruiken zijn de energiekosten hoog. Er lag geen zak geld op de plank om daar iets aan te doen. Pebble Green Systems zag een oplossing en sponsorde begin dit jaar 33 zonnepanelen op het dak van de Voedselbank Etten-Leur. Zodat zij in hun pand aan de Florijnstraat, Vosdonk-Zuid in Etten-Leur duurzame en groene energie op kunnen wekken.

Leo: ‘Wij hadden zonnepanelen staan die slechts 4 jaar op een dak hebben gelegen. Deze panelen beschikken nog steeds over een prachtige capaciteit maar worden niet meer doorverkocht. Daarom besloten we deze 33 zonnepanelen te schenken aan de Voedselbank. Wij verzorgden de installatie en leverden de nodige omvormer. Met deze installatie verwachten we een opbrengst van 6000 kWh te realiseren. Deze euro’s kunnen weer worden uitgegeven aan de 90 gezinnen die wekelijks de Voedselbank Etten-Leur bezoeken.’ Goed besteed vinden wij.

Met deze actie behaalde Pebble Green Systems de krant.