Subsidie voor zonnepanelen

Wilt u subsidie ontvangen voor uw investering in zonnepanelen? Om in aanmerking te komen voor zonnepanelensubsidie zijn er tal van mogelijkheden. Welke op u van toepassing zijn is per situatie verschillend. Ten eerste is er een onderscheid tussen de mogelijkheden voor particulieren en zakelijke gebruikers van zonnepanelen, en van de provincie/gemeente waarin u gevestigd bent.

Zonne-energie is voor particulieren zeer interessant: de zonnepanelen zijn enorm in prijs gedaald en de energierekeningen en belastingen worden steeds hoger. Het is dus een goed moment om zonnepanelen aan te schaffen want met zonnepanelen kan er flink bespaard worden op die energierekening.

Landelijke Subsidie zonnepanelen

Worden er landelijke subsidies op zonnepanelen gegeven door de regering? De vrijstelling van BTW op zonnepanelen is in feite een subsidie. Daarnaast bestaat er tot 2020 de salderingsregeling waardoor alle belasting wordt kwijtgescholden op aangekochte energie die je eerder dat jaar zelf al hebt teruggeleverd. Het kabinet heeft bepaald dat er nationaal daar bovenop geen extra zonnepanelensubsidie nodig is, omdat zonnepanelen tegenwoordig een zeer lage prijs en snelle terugverdientijd hebben van minder dan 7 jaar.
Veel provincies en gemeentes geven echter nog een extra subsidie op zonnepanelen. De gemeentes en provincies staan namelijk los van het landelijke besluit. Vaak betreft het een groene lening tegen lage tarieven. Om te weten voor welke zonnepanelen subsidie u in aanmerking komt kan u kijken op www.energiesubsidiewijzer.nl. Hier kunt u alle subsidieregelingen voor zonnepanelen per gemeente/provincie nalezen.

Subsidie voor zonnepanelen voor Breda en omgeving

Voor wooningeigenaren in de gemeente Breda zijn de volgende leningen op zonnepanelen van toepassing in 2018:

  • GreenLoan lening;
  • Extra hypotheek voor duurzame woningen;
  • energiebespaarlening;
  • VvE energiebespaarlening;
  • BTW op zonnepanelen terug (Btw tarief 21%).

Meer weten over subsidie op zonnepanelen?

Bent u nieuwsgierig naar de regelingen voor zonnepanelensubsidie voor bedrijven?, heeft u een algemene vraag over subsidie op zonnepanelen of wilt u meer weten over SDE subsidie? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

Meer weten?

Onze adviseurs zijn u met plezier van dienst!