Ieteke Verhoeven, eigenaar van dierenkliniek Ette-Leur, en echtgenoot Erik Roest willen graag nul op de meter voor het bedrijf en het gezin. Na opvolgen van het advies van Pebble Green Systems lijkt dit ruimschoots gehaald te worden. Weer een tevreden klant die blij is met zonnepanelen. En uiteindelijk is groen een kwestie van doen!

 

Advies op maat

Mensen helpen om nul op de meter te krijgen, dat ziet Pebble Green Systems als een uitdaging. Zij komen dan ook graag langs voor advies.

 

Zonnepanelen op dierenkliniek   Zonnepanelen op dierenkliniek Etten-Leur

 

Warmtepomp reeds aanwezig

Tijdens het advies gesprek bleek dat er reeds een warmtepomp aanwezig is en draait. Dit vergt al aardig wat zonnepanelen om de wens van nul op de meter te realiseren.

 

Conventionele zonnepanelen 

Er blijkt zelfs zoveel energie nodig te zijn dat conventionele zonnepanenel niet voldoende vermogen zouden halen op de beschikbare ruimte.

 

Pebble Green Systems denkt in oplossingen

Dat er met conventionele zonnepanelen onvoldoende vermogen gehaald zou worden, blijkt geen belemmering. Pebble Green Systems heeft voor dit soort problemen een mooie oplossing. Dit is in de vorm van de nieuwe 400 Wattpiek Maxeon 3 panelen van SunPower.

 

Zonnepanelen op dierenkliniek Etten-Leur   SolarEdge omvormer 3 fasen

 

400 Wattpiek Maxeon 3 zonnepaneel

Naast de conventionele zonnepaneel bestaan er zonnepanelend die in staat zijn extra vermogen op te wekken. de 4oo Wattpiek Maxeon 3 zonnepaneel is daar een voorbeeld van. Met deze zonnepanelen kan er ruim 40% meer energie worden opgewekt per vierkante meter dan met een conventioneel paneel.

 

Na advies op maat samen gekomen tot plan van aanpak

Er werd besloten over te gaan tot installatie van deze hoogrendements zonnepanelen 400Wp SunPower MAX3-400. Aan de voorkant van de woning van de dierenkliniek zijn 42 zonnepanelen geplaatst. Het geheel is voorzien van een SolarEdge omvormer 3 fasen.

 

Eén van de eerste in Nederland

Dierenkliniek Etten-Leur is met deze oplossing éen van de eerste in Nederland die deze SunPower zonnepanelen op het dak heeft liggen. 

 

Zonnepanelen op dierenkliniek Etten-Leur   Zonnepanelen op dierenkliniek Etten-Leur

 

Nul op de meter 

De eerste resultaten wijzen erop dat de doelstelling nul op de meter met dit systeem ruimschoots gehaald gaat worden!

Uiteindelijk is groen een kwestie van doen!