Subsidie zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen vergt een behoorlijke investering vooraf, maar met zonnepanelen kunt u wel een hoop geld besparen op uw energierekening en uiteindelijk een goed rendement behalen. Daarom is investeren in zonnepanelen momenteel erg aantrekkelijk, mede door de hoge energieprijzen van dit moment. Ook zeker aantrekkelijke wanneer u zich bedenkt dat voor zakelijke gebruikers subsidie voor zonnepanelen mogelijk is, waardoor de kosten verder zullen dalen.

Bel: 076 3030530Offerte

Dat er subsidie voor zonnepanelen is, is natuurlijk niet vreemd. Verduurzaming heeft prioriteit. Teveel energie wordt op vervuilende en niet-duurzame wijze opgewekt. Om bedrijven te stimuleren om over te stappen op schone vormen van energie, zijn er soms subsidies mogelijk zoals bij het aanschaffen van zonnepanelen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden hiervan. We zijn immers allemaal gebaat bij een beter klimaat.

Zakelijk adviesgesprek over rendement en subsidie zonnepanelen

Subsidie particulier gebruik zonnepanelen

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen, kunnen de BTW grotendeels terugvragen. Als producent van elektriciteit bent u immers ondernemer. U hoeft zich echter niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het aanvragen van een BTW-nummer volstaat. Pebble Green Systems ondersteunt hierbij kosteloos de consumenten die bij haar zonnepanelen aanschaffen.

Subsidie zakelijk gebruik zonnepanelen

Dat er voor consumenten geen subsidie is, is bij veel mensen bekend, maar bij zakelijk gebruik van zonnepanelen komt u onder de juiste omstandigheden en voorwaarden in aanmerking voor subsidie. Pebble Green Systems legt u graag uit wat deze zakelijke subsidie betekent en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

254 zonnepanelen van Hanover Solar 260Wp in Gouda

EIA zonnepanelen

Zonnepanelen die aan bepaalde eisen voldoen, komen in aanmerking voor de “Energie Investerings Aftrek”. Deze regeling is in het leven geroepen voor zakelijke gebruikers en biedt hen fiscaal voordeel. Door gebruik te maken van panelen die aan deze eisen voldoen, bespaart u gemiddeld 11% op de aanschafkosten. De EIA komt overigens bovenop de eventuele KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA).

SDE+ zonnepanelen

Een andere subsidie voor zakelijke gebruikers is de SDE+ subsidie. SDE staat voor “Stimulering Duurzame Energieproductie”. Dit is een subsidie die in het leven is geroepen voor bedrijven die een grote energiebehoefte hebben en daarom ook behoefte hebben aan een groot oppervlak aan zonnepanelen. Hiervoor is een behoorlijke investering nodig. De SDE+ subsidie verlaagt deze financiële drempel en geldt in principe voor een duur van 15 jaar.

80 sunpower E19-zonnepanelen van 327Wp op een dak in Oosterhout

MIA zonnepanelen

Een derde regeling voor zakelijke gebruikers is de MIA-subsidie. MIA staat voor “Milieu-Investeringsaftrek zonnepanelen”. Deze subsidie bestrijkt een ander gebied en is niet bedoeld voor zonnepanelen.

Wij helpen u met administratieve zaken

Wanneer het aankomt op administratieve zaken, zijn wij u ook graag van dienst met alle hulp en advies rondom subsidie van zonnepanelen. Zo kunnen wij u helpen met het terugvragen van de BTW en alle andere regelingen waarmee u te maken kunt krijgen.

Bent u benieuwd naar de zakelijke subsidies op zonnepanelen waar u recht op zou kunnen hebben? Wij helpen u graag verder. Neem gerust eens contact met ons op voor een afspraak en wij beantwoorden graag al uw vragen. Ook verzorgen wij vanzelfsprekend met plezier een gratis en vrijblijvende offerte op maat voor u.


Contact

Pebble Green Systems
Kroonstraat 20
4879 AV, Etten-Leur
Tel: 076-30 30 530
info@pebblegreensystems.nl