Oosterhout Nieuwe Energie, ook wel ONE genoemd, heeft in afgelopen jaar het TICOhuis in Oosterhout gekozen als het goede doel waar ONE tegen kostprijs en zonder installatiekosten zonnepanelen zou plaatsen. Op 8 mei zijn de betreffende zonnepanelen op het dak getakeld en zijn ze geïnstalleerd en aangesloten.

In het zonnetje gezet
Zaterdag 10 uur wordt het systeem aan zonnepanelen van het TICOhuis met aandacht van prominenten en de pers in het zonnetje gezet. Het gaat om 20 poly’s van 275 Wp met een Fronius omvormer. In de toekomst wordt nog een uitbreiding van het aantal panelen voorzien. De huidige Fronius heeft hiervoor voldoende overcapaciteit.
Hulp bij verduurzaming TICOhuis
Pebble Green Systems heeft deze opdracht tegen kostprijs gerealiseerd en draagt daarmee bij aan de verdere verduurzaming van het TICOHuis. ONE heeft met diverse acties geld ingezameld en zelfs de zonnepanelen volledig gratis kunnen aanbieden.

Reductie elektriciteitskosten
De 20 zonnepanelen zullen tot een behoorlijke reductie van de elektriciteitskosten leiden. Naast het voordeel van deze duurzame energievorm, is er ook een voordeel voor alle bewoners van het TICOhuis. De reductie in elektriciteitskosten zal volledig in mindering worden gebracht op de servicekosten die de bewoners maandelijks betalen. Zo hebben zij er dus een aardig zakcentje bij.

Lees hier meer over het TICOhuis en de bijdrage van Pebble Green Systems