Begin augustus heeft Charl Kuiters in Den Bosch zonnepanelen op zijn huis laten aanbrengen door Pebble Green Systems. Het gaat om 8 Sunpower 350 Wp zonnepanelen. Charl is erg content met deze aanschaf.
Idealistisch oogpunt

Uit idealistisch oogpunt heeft Charl al lange tijd de gedachten om zonnepanelen aan te schaffen. Het huis waar hij echter tot voor kort woonde, daarvan wist hij dat hij daar niet zo lang mee zou blijven. Aanschaf van panelen wanneer je weet dat je snel gaat verhuizen is niet handig.

VvE woonvorm

Sinds kort bewoont Charl een VvE. Het huis is opgebouwd uit een benedenwoning. Charl gaat via de voordeur aan de straat meteen de trap op naar zijn verdieping met nog een etage erboven op. Samen met de buren die op de begane grond wonen, vormt hij een VvE, weliswaar een kleine, maar het heet wel zo. Het dak deelt hij dus op papier met zijn beneden buren.

Omdat de zon er altijd is

Uit idealisme en het gegeven dat het kan, omdat de zon er altijd is, is hij zich gaan verdiepen in zonne-energie. Zonnepanelen leek hem een leuke, boeiende en mooie investering. Ook nog eens een investering die snel terug te verdienen is, dat maakt het nog toegankelijker. Denk aan de constructie van een lening die door veel gemeentes gefaciliteerd wordentegen extreem lage rentes (0%-5%).

VvE coach

Charl was op de hoogte van een informatieavond over zonnepanelen. Hij kon toen niet aanwezig zijn, maar via een folder wist hij dat er ook gratis een VvE coach bij je langs de deur kon komen, op afspraak. Een initiatief van Enexis. Charl kreeg Gerrit van ONE op bezoek. Deze vertelt objectief de voor- en nadelen van verschillende installatie mogelijkheden.
Je kunt alles vragen wat je wilt.

Financiële plaatje

Welke panelen zijn er? Wat is een micro-omvormer of een centrale omvormer? Wanneer kies je voor het een en wanneer van het ander? Hoeveel energie heb je nodig voor het huishouden wat je nu leidt? Hoe zit het financiële plaatje? Hoe zit het met subsidies of lening? Charl koos voor Sunpower 350 Wp zonnepanelen door de gegarandeerde garantie. Daarnaast koos hij voor Solax omvormer, dit is een centrale omvormer, omdat deze goed genoeg was en minder complex leek. Hij kwam in aanmerking voor een lening constructie, die het geheel nog aantrekkelijker maakte.

Innovatieve indruk

Vervolgens kun je bij verschillende leveranciers offertes aan vragen. Een van deze leveranciers is Pebble Green Systems. De keuze valt op Pebble. “Ik heb niet voor PGS gekozen voor de garantie maar juist omdat zij de nieuwste Sunpower van 350 Wp in hun assortiment hadden. Veel Wp betekent dat je met minder panelen toe kan en er later nog een paar bij kunt zetten.” Ze hebben hierdoor op Charl een innovatieve indruk gemaakt.

Trots

Charl laat vol trots de app zien op zijn telefoon en wat je er allemaal op af kunt lezen. Het is niet dat hij dit de hele dag dit volgt, maar hij vindt het zeker leuk om te tonen dat de zelf opgewekte energie meteen zijn wasmachine aan het werk zet.

Buiten laat hij vol trots zijn 8 zonnepanelen zien. Hij steekt vol trots zijn duim op. Pebble Green System heeft er weer een tevreden klant en ambassadeur bij.

Wij danken Charl voor zijn medewerking

    

De app op de mobiel van Charl waarmee hij van alles kan monitoren.

 

     

Een Solar omvormer die energie vanaf het dak rechtstreeks doorsluist naar bijvoorbeeld de wasmachine.

 

   

Op zijn dak liggen  8 Sunpower 350 Wp zonnepanelen.