“Mijn gedachte is groen”

Met zijn allen hebben we het over het duurzamer omgaan met onze energie en onze aarde. Marcel Jasperse heeft het er niet alleen over. Hij heeft er ook stappen ingezet en is overgegaan in het zelf opwekken van energie. Waarom? Marcel is de eigenaar van Groentotaal Jasperse en zijn uitspraak “Mijn gedachte is groen” maakt al veel duidelijk.

Groentotaal Jasperse

Marcel is eigenaar van hoveniersbedrijf Groentotaal Jasperse in Kerkwerve. In 2017 is hij begonnen met het verduurzamen van zijn bedrijfsgebouw. In 2018 was de gehele verbouwing gerealiseerd inclusief de installatie van een warmtepomp om volledig van het gas af te gaan. Zijn wens bleef om de stroom die nodig was voor de warmtepomp volledig zelf op te kunnen wekken.

Pebble Green System in beeld

In November kwam Pebble Green Systems in beeld bij Marcel. Samen zijn zij om de tafel gaan zitten om te bekijken hoe Marcel voldoende stroom zelf zou kunnen gaan opwekken. Gekeken werd naar hoeveelheid en type zonnepanelen.

Groen uitzicht

Zoals eerder gezegd is het bedrijf van Marcel Jasperse gevestigd in Kerkwerve. Zijn bedrijf ligt tegenover het gelijknamige natuurgebied Kerkwerve. Er zijn films te zien van dit natuurgebied op YouTube, dan kun je zien welk uitzicht Marcel heeft vanuit zijn bedrijfsgebouw. De uitspraak van Marcel “Mijn gedachte is groen” is dan ook een verlengde van zijn groene uitzicht.

Tevreden klant

Direct na de installatie van de zonnepanelen eind vorig jaar heeft Marcel een post geplaatst op Facebook. Dat hij tevreden is, mag duidelijk zijn. Kijk hier wat hij precies postte.

SunPower zonnepanelen beste optie

Marcel wilde voor de beste keuze voor duurzaamheid. Wat Pebble Green Systems betreft kom je dan uit op SunPower zonnepanelen omdat die een verwachte levensduur hebben van 40 jaar. Per jaar degraderen ze slechts 0,1%. Dat betekent dat deze panelen na 25 jaar nog steeds 92% van initiële vermogen hebben, terwijl conventionele zonnepanelen dan nog maar 80% doen.

Er werd in gezamelijk overleg gekomen tot de keuze van 102 geheel zwarte SunPower 320 Wp zonnepanelen. Met een SolarEdge omvormer met optimizers.

Opbrengst aan energie boven verwachting

Het is nu de vijfde maand dat Marcel met zijn 102 zonnepanelen SunPower 320 Wp zelf energie opwekt. In de onderstaande tabel is te zien dat de productie ver boven eigen gebruik uitkomt. Door grote hoeveelheid zon komt de productie zelfs een stuk hoger uit dan was berekend.