Fiscale aftrekregeling

Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale aftrekregeling. Bij aanschaf van energiebesparende bedrijfsmiddelen of technieken mag u als onderneming naast de afschrijving een extra bedrag aftrekken van de winst. Het bedrag is maar liefst 45,5% van uw investeringsbedrag!

Subsidiepercentage 2021: 45,5%

Type subsidie of financiering: Fiscaal voordeel

Indienen: Heel het jaar door

Totaal budget: € 149 miljoen

 

Wat is mijn voordeel met de EIA-subsidie?

Zowel de aanschafkosten van het bedrijfsmiddel als het installeren of monteren ervan komen in aanmerking voor de EIA-subsidie. Zoals eerder aangegeven krijgt u het subsidievoordeel in de vorm van fiscaal voordeel. Het subsidiebedrag mag u uiteindelijk in mindering brengen op de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

 

Wat is het subsidiepercentage?

De EIA regeling hanteert één aftrekpercentage. Voor het jaar 2021 bedraagt het percentage 45,5%. Theoretisch betekent dit dat u 45,5% van de totale aanschafwaarde van het product (incl. installatie) in mindering mag brengen op uw vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.
Het totaalbedrag zal dus per ondernemingsvorm kunnen verschillen.

Deze regeling is voor alle ondernemers in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Het drempelbedrag is € 2.500,-

Binnen 3 maanden indienen

Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst 

De investering is nieuw

Let op de EIA-regeling is niet te combineren met de MIA of Investeringssubsidie duurzame energie.

 

Pebble zonnepanelen   

 

Waarom fiscaal voordeel met de Energie-Investeringsaftrek (EIA)?

De EIA is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te gaan investeren in innovatieve, energiebesparende en duurzame technieken.
De EIA-subsidie biedt belastingvoordeel op investeringen in vernieuwende technieken die energie besparen ten opzichte van een standaardtechniek. De investering in deze innovatieve technieken is meestal hoger dan die van gangbare technieken. Daarom compenseert deze energie-regeling een deel van de hogere kostprijs.

Kijk ook op de site van Rijksdienst voor ondernemend Nederland RVO

Wilt u  weten of u in aanmerking komt voor de EIA subsidie, neem dan contact op met Pebble Green Systems. Bel met 076-3030530 of vul het contactformulier in.