Hoogste dagopbrengst bij de Rabobank Gouda van deze maand tot nu toe op 29 juni 2019

Gisteren startte het systeem ’s ochtends al om 5:15 uur en het ging door tot 21:45 uur. Gedurende deze dag produceerde het systeem 545 kWh aan stroom. Dit is de hoogste dagopbrengst van 2019 tot nu toe.

Het betreft hier een oost-west opstelling. De 105 panelen die naar het westen zijn gericht (het onderste lichtgroene deel van de grafiek) leverden 6 kWh meer stroom dan de 105 panelen die naar oosten zijn gericht. In beide gevallen betreft het een omvormer van het type Fronius ECO 25.0K.

Hierop is het dak te zien met de installatie van de zonnepanelen. Alle panelen liggen oost-west. Van beiden evenveel. Het paneel betreft een Hanover Solar van 320Wp. De naam suggereert dat het om een in Duitsland geproduceerd paneel gaat. Het paneel komt echter uit het Verre Oosten.
De lucht foto is ergens in het tweede kwartaal van 2018 genomen en is te zien op google maps.

 

De hoogste piek was rond twee uur ’s middags. Toen werd 58.120W geproduceerd. Doordat de panelen warm waren, was deze piek lager dan op 13 mei van dit jaar. Toen was de piek 62.660W. Die dag lag de dagopbrengst ook nog 1 kWh hoger.

Misschien is de dagopbrengst vandaag beter door de lagere temperaturen.