De Centrale BTW Teruggave en Holland Solar melden dat de btw-teruggaveregeling voor zonnepanelen voorlopig onveranderd blijft.
‘Er is op het internet een gerucht geweest dat het einde van de btw-teruggaaf voor zonnepanelen in zicht is door een mogelijke aanpassing van de kleine ondernemersregeling’, vertelt Romano Hagen van De Centrale BTW Teruggave.’ Binnen Europa geldt de zogenoemde btw-richtlijn. Nederland heeft een afwijkende regeling, dat was onderhandeld bij de invoering van de Richtlijn. De Nederlandse kleine ondernemersregeling heeft sinds 1979 thans een ‘stand still’ status. Dat betekent dat de regeling niet kan worden gewijzigd.

Holland Solar heeft samen met De Centrale BTW Teruggave eind oktober een gesprek gehad met het Ministerie van Financiën. Uit het overleg blijkt dat er thans ook geen plannen of signalen zijn om de kleine ondernemersregeling aan te passen.  Het aanpassen van de Nederlandse kleine ondernemersregeling zou voor particulieren namelijk leiden tot een prijsverhoging van zonnepanelen van ongeveer 20 procent. De komende jaren kunnen de installateur en haar klanten blijven rekenen op de teruggave van de btw via de kleine ondernemersregeling.’

Lees hier het complete artikel.