In augustus 2017 heeft Pebble Green Systems 90 SunPower zonnepanelen 327 Wp COM voorzien van optimizers van SolarEdge op het dak van het kantoorpand van Adviesburo Robbe BV in Oosterhout. Naar aanleiding van deze installatie vroegen we drs. Paul Robbe, fiscaal/financieel adviseur en directeur van Adviesbureau Robbe en Bart van Nies van ONE (Oosterhout NieuweEnergie) wat zij van onze samenwerking vonden.

 

Waarom kiest Adviesbureau Robbe voor zonnepanelen?

Paul Robbe; “Ik zie het als ondernemer als een verplichting om actief mee te denken over de manier waarop je met jouw onderneming je steentje kunt bijdragen aan de verduurzaming van onze aarde. Dat zou eigenlijk iedere ondernemer moeten doen. Toch was het voor ons als dienstverlener best lastig. Een zakelijke dienstverlener heeft minder mogelijkheden dan bijvoorbeeld een productiebedrijf dat te maken heeft met diverse afvalstromen en productieprocessen die veel stroom gebruiken. Omdat ons bedrijf geheel elektrisch is ingericht voor wat betreft luchtverversing, koeling etc. vroegen we ons af hoe wij dan wel zo slim mogelijk met onze energie konden omgaan. We beschikken we over een groot plat dak en gingen op zoek naar een bedrijf dat ons kon adviseren.  

 

Zo begaven we ons, op het voor ons onbekende terrein van duurzame energie. We vinden het een mooie gedachte om zelf energie op te wekken zodat ons pand zelfvoorzienend wordt. En wellicht kunnen in de toekomst ook onze elektrische auto’s hiermee van stroom worden voorzien. Na een adviesgesprek van Pebble Green Systems was de keuze voor zonne-energie snel gemaakt.

 

Twijfels omtrent een verantwoorde investering werden snel weggenomen

We waren helemaal onbekend met het financiële aspect voor de aanschaf van zonnepanelen. We hadden dan ook tal van vragen als;

  • Wat zijn de kosten?
  • Zijn er mogelijkheden voor subsidie?
  • Wat is de te verwachten terugverdientijd?

 

We moeten de investering in ons bedrijf vanzelfsprekend wel kunnen verantwoorden. Pebble Green Systems maakte het volledige financiële aspect inclusief de subsidiemogelijkheden voor ons geheel inzichtelijk. De aanvraag en de zekerheid waarmee de overheid 15 jaar subsidie verstrekt, gecombineerd met de zekerheid die Pebble Green Systems geeft met 25 jaar garantie op SunPower zonnepanelen (volgens Pebble de rolls royce onder de zonnepanelen), gaf ons het comfortabele gevoel van een juiste investering in ons bedrijf. Mede hierdoor was het draagvlak intern ook snel gecreëerd, ondanks het feit dat het hier om een flinke investering ging, was de keuze omtrent de financiering hiervan vrij gemakkelijk.

 

Pebble Green Systems maakt beslissingen nemen gemakkelijk

Het nemen van de juiste beslissingen staat of valt met heldere communicatie. Doordat Pebble het gehele traject voor ons uitzocht en dusdanig duidelijk met ons communiceerde, was het creëren van draagvlak binnen ons bedrijf geen enkele issue. En onze keuze kreeg nog een bijzonder vervolg. Omdat Pebble Green Systems bij elke 50einstallatie een installatie tegen kostprijs laat installeren, mochten wij nog een bedrijf in Oosterhout blij maken. Zo kwamen we in contact met ONE.

 

ONE – Voor Oosterhout van Oosterhouters

We kwamen in contact met Bart van Nies van ONE – OosterhoutNieuwe Energie. Een project van de gemeente Oosterhout waarbij met behulp van een duurzaamheidslening het voor een school in Oosterhout mogelijk werd gemaakt om zonnepanelen te laten installeren tegen kostprijs. In dit geval dus omdat wij een 50einstallatie bij Pebble Green Systems afnamen. Wij vinden het mooi dat kinderen al vroeg kennis maken met de voordelen van zonne-energie. Ons initiatief om duurzame energie op te wekken werd op deze manier ook nog eens teruggebracht naar onze directe omgeving. Kinderen groeien op in een tijd dat duurzame energie vanzelfsprekend wordt. De combinatie met het educatief pakket dat Enexis beschikbaar stelde voor de school maakt het project helemaal af. In samenwerking met Enexis kwam de ONE-tour in de hal van de school tot stand. Deze tour maakt het voor kinderen inzichtelijk hoe we met energie omgaan en wat zonnepanelen opleveren. Mooi hoor als kinderen leren dat ze als school voor 37 koelkasten energie verbruiken maar dat de zonnepanelen op het dak van de school ervoor zorgen dat de energie voor 15 koelkasten wordt geleverd door zonnepanelen op het dak van de school. Zo groeien zij hiermee als vanzelfsprekend op.” Aldus Paul Robbe.

 

Mooi resultaat

Bij Pebble Green Systems monitoren we de prestaties van de installaties die we voor onze klanten hebben verzorgd. Het resultaat na het eerste jaar nadat de zonnepanelen werden geïnstalleerd op het dak van Adviesbureau Robbe mogen we zeker succesvol noemen. De verwachte opbrengst over een heel jaar werd door Leo van der Grinten van Pebble Green Systems geschat op 23.000 kWh. Na ruim 8 maanden hadden de zonnepanelen al 22.000 kWh opgebracht. Dat ziet er goed uit voor de toekomst. Met 25 jaar garantie op de SunPower zonnepanelen en een reductie van slechts 0,01% in 25 jaar, kan Adviesbureau Robbe het rendement van de zonnepanelen zonnig in.

 

Blog 4 Jopie Bijl