Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen kunnen op een plat dak worden gemonteerd, maar op een plat dak is er geen sprake van een hellingshoek. Dit is nodig om meer zon te vangen en de panelen vrij te houden van groene aanslag. De aanslag verminderd namelijk sterk het rendement wat een zonnepaneel op kan brengen.

Wanneer u zonnepanelen wilt laten monteren op een plat dak, kunt u ervoor kiezen om de panelen te laten plaatsen in speciale consoles zodat de zonnepanelen schuin komen te staan. Ook tijdens slecht weer (bijv. storm en onweer) blijven de zonnepanelen prima op platte daken staan omdat we de consoles vullen met ballast. De ballast voor plat dak zonnepanelen zorgt ervoor dat de consoles extra gewicht krijgen en hierdoor staan de zonnepanelen op uw platte dak extra stevig.

De montage van zonnepanelen op een plat dak

Een belangrijk aandachtspunt bij plat dak zonnepanelen is schaduwval. Des te hoger de hellingshoek, des te meer schaduw ze veroorzaken, waardoor de zonnepanelen niet te dicht op elkaar moeten worden geplaatst.

Wist u dat een zonnedakpan gemiddeld een oppervlakte van 1.5 m2 in beslag neemt op een plat dak? Met de schaduwval meegerekend dient u op een plat dak rekening te houden met een oppervlakte van 2.5 m2 per paneel.

Het hangt natuurlijk wel van het platte dak af wat de geschikte afstand is tussen de zonnepanelen. Zo dient u ook rekening te houden met waar er eventuele ventilatieroosters, airconditioning, schoorstenen etc. geplaatst zijn.

Platte daken gericht op het oosten en westen

Heeft u een plat dak gericht op het oosten en westen? Dan kunt u ook kiezen voor dunne film zonnepanelen. Dunne film zonnepanelen presteren namelijk erg goed op daken die gericht zijn op het oosten en westen. Bij zwak ligt presteren dunne film zonnepanelen namelijk beter.

Plat dak zonnepanelen? Extra voordelig bij Pebble Green Systems!

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen op een plat dak? Pebble Green Systems is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Wij hebben de afgelopen jaren veel projecten succesvol afgerond omtrent plat dak zonnepanelen.

Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of een offerte aanvragen voor zonnepanelen op uw platte dak.

Meer weten?

Onze adviseurs zijn u met plezier van dienst!