Thermische systemen

Ons assortiment omvat diverse soorten thermische collectoren, zoals:

 • Vlakke plaat collectoren terugloopsysteem
 • Vlakke plaat collectoren druksysteem
 • Vacuümbuis collectoren

Vlakke plaat collectoren terugloopsysteem

Een vlakke plaat collector werkt op ongeveer dezelfde wijze als een zwarte tuinslang die u, gevuld met water, in de zon legt. Doordat de zon op de slang schijnt wordt het aanwezige water verwarmd.

Het nadeel is dat er relatief veel oppervlak nodig is en dat de watertemperatuur erg afhankelijk van de buitenluchttemperatuur. De slang ligt immers gewoon buiten, dus het water koelt snel weer af.

Een vlakke plaat collector werkt net zo. Het verschil is dat er bij een vlakke plaat collector een glasplaat aanwezig is met een absorberende laag voor de straling, de tuinslang is vervangen door koperen leiding en er is aan de onderzijde isolatie toegepast. Op het moment dat het water voldoende warm is, of er van het dak kouder water komt dan in de boiler aanwezig, stopt de pomp en loopt het water uit de vlakke plaat collectoren terug naar de opvangtank.

Voordeel van dit systeem is dat er gewoon water in de collector kan worden gebruikt omdat het op deze manier niet kan bevriezen.

Vlakke plaat collectoren met druksysteem

Deze zijn nagenoeg gelijk aan systeem 1, met het verschil dat hierbij het systeem onder druk staat. Dit houdt in dat er koelvloeistof wordt gebruikt in de collector. Deze vloeistof blijft altijd in de collector rondcirculeren.

Vacuumbuis collectoren

Vacuümbuis collectoren zijn nagenoeg altijd druksystemen. De werking berust op een natuurkundig principe.

 

Zonneboiler combinatieIn de vacuümbuis is een heatpipe aanwezig met daarin een vloeistofmengsel bestaande uit alcohol en water. De vloeistof verdampt bij een relatief lage temperatuur. De dampt wordt afgekoeld door de rondgepompte vloeistof in de collector. Hierdoor condenseert deze en geeft hierbij zijn opgedane warmte af.

Omdat de heatpipe in de vacuümbuis is gemonteerd, koelt deze slechts weinig af waardoor het rendement van dit systeem, vooral in de winter veel groter is dan dat van vlakke plaat collectoren.

 

 

Doel van een thermische systeem is de productie van warm water. De voorraad warm water kan worden opgeslagen in een boiler en kan worden aangewend voor:

 • Ondersteuning van de centrale (vloer) verwarming. (laagtemperatuurverwarming)
 • Het opwarmen van het tapwater (douche en bad).
 • Voorzien van warm water t.b.v. de vaatwasser.
 • Voorzien van warm water t.b.v. de wasmachine (met thermostaatkraan).
 • Levering energie voor airco.
 • Leveren van warmte t.b.v. wasdroger (product nog in eindfase)
 • Productie van elektriciteit (laatste ontwikkelingsfase)
 • Leveren van energie voor drinkwater zuivering installaties
 • Het voorzien van verwarming voor een zwembad

Omdat er zowel gas als elektriciteit bespaard wordt betekent dit voor velen een flinke reductie in de maandelijkse energie lasten. Pebble Green Systems levert thermische systemen van topmerken. Topkwaliteit die u verzekert van een ongekend hoge opbrengst. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. De capaciteit wordt met name bepaald door het aantal vierkante meters dat u beschikbaar heeft voor het plaatsen van de collectoren en de grootte van de opslag van het verwarmde water. (de zonneboiler). Naast de financiële voordelen levert thermische systeem:

Vermindering CO2 uitstoot

We weten allemaal dat we niet ongestraft door kunnen gaan met het verbranden van fossiele brandstoffen. Naast de bekende milieutechnische aspecten ontstaat het probleem dat ze gewoonweg op raken. Er moet dus naar wat anders worden gezocht. Men is al jarenlang druk bezig met de ontwikkeling van kernfusie (zo werkt de zon) maar volgens de insiders gaat dit nog wel 30 jaar duren. Voor de hand ligt dan slechts de bestaande kern energie, die niet overal toepasbaar en bespreekbaar is, met name omdat voor het afval nog geen goede oplossing is gevonden.

Optimaal wooncomfort

Eindelijk kan de verwarming gewoon dag en nacht ook als men niet aanwezig is. De thermostaat kan weer een eenvoudige zijn die altijd op één temperatuur is ingesteld. Teveel vocht in de badkamer? Gewoon de kachel aan en de luchtroosters open! Einde van het verwarming management gewoon nergens meer aan denken, altijd lekker behaaglijk. Douchen zonder tijdslimiet, heerlijk! Betere bouwkundige omstandigheden We weten allemaal wel dat temperatuur schommelingen niet bijdragen aan de woningkwaliteit.Kans op condens en vocht versnellen rottingsprocessen en verhogen de kans op toename van bacteriën en schimmels in de woning.

Zoals u ziet zijn vele redenen om tot aanschaf van een zonneboiler over te gaan. Zolang u maar het juiste systeem kiest voor de juiste toepassing zult u hier veel plezier aan beleven.

Mocht u na het lezen van deze eenvoudige beschrijving geïnteresseerd zijn geraakt in een meer diepgaande kennis over de werking van zonneboilers, dan nodigen wij u graag uit in onze showroom. Indien u echt alles wilt weten nodigen wij u uit voor het bijwonen van één van onze opleidingen. Deze zijn afgestemd op installateurs, overheden, energiemaatschappijen en netwerkbeheerders. De materialen hebben wij altijd beschikbaar in onze showroom. Hier kunnen wij, aan de hand van aanwezige werkende systemen, de verschillen tonen tussen de diverse fabricaten en de diversiteit in gebruikte materialen.

Waarom een zonneboiler van Pebble Green Systems ?

1. Geen aanbetaling
Bij Pebble Green Systems geloven we in wederzijds vertrouwen. We hebben vertrouwen in de klant en we hopen dat de klant ook vertrouwen heeft in ons als installateur. Bij Pebble Green Systems is het dus standaard dat u niet hoeft aan te betalen. U betaalt pas wanneer wij bij u komen installeren.

2. Gratis advies op maat
Pebble Green Systems biedt gratis advies op maat. Onze adviseurs komen gratis langs om u een persoonlijk advies te geven. Tijdens het gesprek kunt u de adviseur alles vragen en zal hij ook een offerte uitbrengen die op uw situatie is gebaseerd.

3. Volledige ontzorging BTW
Pebble Green Systems verzorgt voor u het hele BTW traject. Wij kunnen u een handleiding verlenen zodat u het zelf kan aanvragen of we ontzorgen u in het BTW traject door zelf de belastingformulieren in te vullen.

4. Laagste prijs garantie
Pebble Green Systems heeft de laagste prijs  garantie. Wanneer er een kwalitatief vergelijkbaar systeem met hetzelfde aantal WattPiek wordt aangeboden evenaren wij de prijs. Het moet wel een aantoonbaar vergelijkbaar systeem zijn(merk materiaal, omvormer en panelen).

5. Levering binnen 4 weken
Pebble Green Systems heeft een levertijd van maximaal 4 weken. Wanneer u de knoop heeft doorgehakt en bij ons de opdracht heeft verstrekt, ligt het systeem binnen 4 weken op uw dak. U hoeft dus niet maandenlang te wachten op uw systeem. Natuurlijk kunnen in samenspraak een verdere datum afspreken wanneer u niet binnen 4 weken geleverd wil hebben.

Voor meer informatie neem contact op met een van onze adviseurs

of vergelijk hier andere aanbieders van thermische energie in omgeving van Breda