Opbrengst energie voldoet aan verwachtingen

VvE Bankrashof 84-132,  28 juli 2017 

Zonnepanelen: 32 SunPowers 327 Wp

Pebble Green Systems installeert naast residentiële systemen ook regelmatig een systeem voor zakelijk gebruik of een systeem ten behoeve van een grotere groep gebruikers zoals een Vereniging van Eigenaren van een appartementencompex. Zo ook op VvE Bankrashof 84-132 in Amstelveen. De VvE wilde circa 10,000 kWh per jaar duurzaam opwekken.

De installatie vond plaats op het platte dak van het 8 verdiepingen tellend gebouw. In verband met de hoogte en kans op windstoten moest er worden verzwaard. Het achterste veld is een schans van twee rijen van acht zonnepanelen. Daarvoor staan twee losse rijen van acht die door middel van de ballastrail en paneelklemmen met elkaar verbonden zijn.

De VvE levert hiermee haar bijdrage aan de klimaatdoelstelling van Nederland!

VvE Bankrashof 84-132, 28 juli 2018
Hans Kranendonk, bestuurslid van de VvE Bankrashof 84-132 in Amstelveen bestelde ruim een jaar geleden een systeem van 32 panelen SunPower 327 met een omvormer en optimizers van SolarEdge. Pebble gaf een verwachting af dat het systeem van 10.464 Wp in een jaar tijd 10.400 kWh zou opwekken. Afgelopen 12 maanden waren er meer zonne-uren dan gemiddeld en daarom kwam de productie uit op 11.054 kWh.
De VvE levert hiermee haar bijdrage aan de klimaatdoelstelling van Nederland!
Hans Kranendonk schrijft hierover aan de leden van de VvE:
Betreft: 1 jaar zonnepanelen.
“Geachte eigenaars,
Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in onze VvE activiteiten die verband houden met milieu en besparingen deel ik u mede dat gisteren onze 32 zonnepanelen precies 1jaar bezig zijn geweest met het opwekken van energie. De opbrengst is uitgekomen op ruim 11.000 kWh zodat we kunnen spreken over ca. 73 % kostenbesparing op ons jaarlijks elektriciteit verbruik van ca. 15.000 kWh.”
  
Hans Kranendonk en Leo van der Grinten bespreken het plan van aanpak voor de installatie.
 
Het appartementencomplex heeft een hoogte van 9 verdiepingen.
   
Er wordt vooral midden op het dak gewerkt. De monteur heeft een speciaal tuigje aan voor de momenten dat er dichter bij de dakrand wordt gewerkt.
  
De monteurs bepalen de precieze plaats waar de panelen komen en bekijken het resultaat van het intekenen met krijt.
De 32 SunPowers met blauwe lucht op de achtergrond.