Een nieuwe zonneboiler op het MEK!

De koppen zijn bij elkaar gestoken! Tijdens een informatieavond voor het MKB Oosterhout zijn onze voorzitter Connie Raaijmakers,  Jan van Gool, voorzitter van de vrienden van het MEK en Gerrit Janssen, voorzitter van de werkgroep zonne-energie van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) met elkaar in gesprek geraakt. Hierin kwam de duurzaamheid van het MEK ter sprake en een mogelijke samenwerking tussen het MEK en ONE. Wat puntjes van verbetering passeerde. Snel volgde er een afspraak en werden onze zonnepanelen omhoog gebracht en schoongemaakt om op die manier weer voldoende rendement uit de panelen te halen.

Tijdens deze schoonmaak kwam pas ter sprake dat we ‘een niet werkende’ zonneboiler hadden staan. Opnieuw zijn de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat hiervoor de mogelijkheden waren. Omdat het MEK een stichting is hebben we financieel niet zo veel ruimte, een nieuwe zonneboiler aanschaffen zou dus niet mogelijk zijn. En toch is dit gelukt, Bart van Riel van de werkgroep zonne-energie van ONE heeft zich ingespannen om de nodige sponsors te vinden, we zijn Bart en onze sponsors enorm dankbaar!!

Een nieuwe zonneboiler heeft een waarde van 3500 euro, dit bedrag is door de installateur van de zonneboiler Pebble Green Systems terug gebracht naar 3000 euro, de 500 zou vanuit hun gesponsord worden. Het overige bedrag is volledig gesponsord. Daarom een speciaal woord van dank naar: ONE (Oosterhout Nieuw Energie), Pebble Green Systems, Caritas Oosterhout, Broeders van Huijbergen en Zusters Franciscanessen van Dongen.

Voor het opwarmen van het water in ons gebouw zal eerst het opgeleverde warme water worden aangesproken, bij voldoende zonuren zal dit zorgen voor warm water om schoon te maken, warm water voor de vaatwasser en voor onze wasmachine.

Een mooie stap naar een meer duurzaam MEK.