Installatie zonnepanelen Loon op Zand

, ,
Pebble Green Systems Loon op Zand project

In Loon op Zand hebben we afgelopen week een mooie opdracht afgerond. De woning had reeds 14 panelen op het hellend dak liggen met een string omvormer. Er was echter behoefte om meer energie op te wekken. De aansluiting is verhoogd van 1 naar 3 fase en de bestaande panelen zij geoptimaliseerd door er Enphase micro omvormers achter te hangen. Dit betekent dat elk paneel zijn maximale opbrengst kan leveren en de opbrengst niet beperkt wordt door het minst presterende paneel.

Pebble Green Systems Loon op Zand project

Aanvullend hebben we 12 SunPower Max5 400 panelen bijgeplaatst op het platte dak. Het bijzondere van deze zonnepanelen is dat de Enphase micro omvormers reeds op de panelen gemonteerd zijn. Door deze samenwerking van Sunpower en Enphase is het allerbeste wat er momenteel in de markt te krijgen is, voordeliger geplaatst worden.

Pebble Green Systems Loon op Zand project

Via de Enphase Envoy kan het systeem uitgebreid gemonitord worden. De prestaties worden per paneel gemeten en de gebruiker kan precies terugzien of de opgewekte energie direct door de woning wordt gebruikt, of wordt terug geleverd aan het net. Het PV systeem is daarmee voorbereid om in de toekomst accu’s te plaatsen. In plaats van terug levering aan het net worden dan eerst de accu’s opgeladen. Wanneer de salderingsregeling voor zonnepanelen in de toekomst wordt afgebouwd kan dit systeem de energie dus zelf opvangen.

Pebble Green Systems Loon op Zand project

Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

januari 14, 2021