Green Loans

In samenwerking met de overheid is een manier ontwikkeld om zonnepanelen tegen een gunstig tarief te financieren. Bijvoorbeeld door Green Loans, een groene lening die wordt aangeboden door de ABN AMRO bank. De rente van deze lening valt in box 1 en is fiscaal aftrekbaar.

Hoe werkt het?

U leent minimaal € 5.000,- en maximaal € 50.000,-. De looptijd van uw lening is afgestemd op de gemiddelde terugverdientijd van uw investering. De looptijd van de GreenLoans lening is 15 jaar (180 maanden). Dan is er tevens een GreenLoans Ecolening waarbij de looptijd varieert tussen de 5 en 10 jaar (60-120 maanden). Bent u ouder dan 60 jaar? Dan geldt een kortere looptijd. U moet de lening namelijk voor uw 75ste jaar hebben afgelost.

U betaalt elke maand een vast bedrag. Dit is voor een deel aflossing en voor een deel rente. De rente staat gedurende de hele looptijd vast. Bij deze lening zit geen standaard overlijdensrisicoverzekering. Als u uw huis verkoopt dan heeft u de optie om de GreenLoans lening boetevrij af te lossen. Aan het einde van de looptijd heeft u de volledige lening afgelost.

Pebble Green Systems verstrekt u graag meer informatie over deze en andere leningen en kan berekenen of een dergelijke financiering voor u in eerste instantie zinvol lijkt. Uiteindelijk zal uw accountant de exacte fiscale aspecten aan u moeten toelichten.

Neem gerust contact met ons op.