Krachtig, veilig en duurzaam.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe SunPower MAX5 panelen is het enorme vermogen van 400-415Wp. Dit betekent dat er ook bij een relatief klein dakoppervlak een grote opbrengst kan worden gerealiseerd. Omdat de panelen ook na 25 jaar nog een gegarandeerd minimum uitgangsvermogen van 92% hebben is de opbrengst ook duurzaam op de lange termijn.

Op deze panelen is een Enphase micro-omvormer af-fabriek geïntegreerd. Normaliter geeft Enphase 20 jaar garantie op micro-omvormers, maar in dit geval krijgen de Enphase micro-omvormers net als de SunPower MAXEON panelen, 25 jaar productgarantie.

Een ander groot voordeel van het gebruik van micro-omvormers is dat de stroom direct achter het paneel wordt omgezet in wisselstroom (AC). Er is recent veel te doen geweest rondom de brandveiligheid van zonnepanelen. Met een conventioneel systeem is het traject vanaf de zonnepanelen tot aan de omvormer in de woning gelijkstroom (DC). Zodra er een ongewenste spanningsboog ontstaat tussen een onderdeel van het gelijkstroom traject is de kans veel groter dat er vlam vat wanneer dit gebeurt bij een wisselstroom traject.

Mocht er ondanks alles toch een defect ontstaan in 1 van de omvormers dan blijven de overige panelen en omvormers gewoon werken. Bij een conventioneel systeem met 1 omvormer ligt het gehele systeem plat bij een defect aan de omvormer.

stringomvermermicroomvormer

Wanneer men deze panelen combineren met een Envoy-S metered is ook zeer uitgebreide monitoring mogelijk. De prestaties kunnen per paneel worden uitgelezen en het bijzondere aan dit systeem is dat het zelfs kan laten zien hoeveel er direct wordt opgenomen door de in de in de woning of het bedrijf aanwezige apparatuur en hoeveel er wordt terug geleverd aan het net.

monitoring