Beoordeling 8.8 gebaseerd op 50 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

De Slimste Zonneboiler met standaard 10 jaar garantie!

Een Solesta zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om leidingwater te verwarmen.
Zodra de zonnecollectoren op het dak zonlicht opvangen wordt het water in de boiler verwarmd. Hiervoor hoeft de zon niet uitbundig te schijnen, het water wordt ook al verwarmd wanneer de zon minder schijnt. Hierdoor heeft schaduw minder invloed op het rendement dan bijvoorbeeld bij zonnepanelen.

Het systeem van Solesta bestaat uit een zonnecollector met meerdere heatpipes, die geplaats zijn in vacuümbuizen, een compacte kunststof vat dat 100 liter water kan bevatten en een pomp. Het water in de boiler wordt tot maximaal 80° opgewarmd. In tegenstelling tot andere systemen gebruikt Solesta geen antivriesmiddel en is toch gegarandeerd goed beschermd tegen vorst. Een zonneboiler systeem van Solesta is betrouwbaarmilieuvriendelijk en onderhoudsvrij.

Subsidie Solesta zonneboiler

De overheid stimuleert momenteel beperking van het Nederlandse gasverbruik, doordat het water in huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte wordt verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo efficiënter worden gemaakt.

In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het aantal buizen in de collector:

Solesta Zonneboiler

 • 20 buis collector €533 subsidie
 • 25 buis collector €628 subsidie
 • 30 buis collector €708 subsidie

De subsidie kan worden aangevraagd na plaatsing en in gebruik stelling van het systeem.

Werking van de Solesta zonneboiler

De Solesta zonneboiler werkt volgens het doorstroomprincipe. Kort geschetst wil dit zeggen dat de zonneboiler voor de bestaande verwarmingsinstallatie geplaatst wordt en dat het koud water eerst door de zonneboiler stroomt voordat het (voor)verwarmd aankomt in de bestaande verwarmingsinstallatie.

Soleta Zonneboiler

Wanneer de zon schijnt, start de pomp(1) van de zonneboiler en wordt er koud water vanuit het buffervat naar de verdeler(2) van de vacuümbuizen gepompt. Door het opwarmen van de vacuümbuizen(3) wordt het water in de verdeler opgewarmd tot max. ±90°C. Het hete water loopt dan terug naar de zonneboiler waar het zijn warmte afgeeft aan het water in het buffervat (4). Dit alles gebeurt in een gesloten circuit.

Wanneer er vraag is naar warm water zal het koude sanitair water eerst door het buffervat lopen waar het (voor)verwarmd wordt (tot zelfs ±70°C). Dit gebeurt door het water in het buffervat via een warmtewisselaar(5). Vervolgens komt het water aan in de bestaande verwarmingsinstallatie(6). Deze hoeft enkel nog maar bij te verwarmen of zelfs helemaal niets meer doen.

Wat heeft u nodig voor een Solesta zonneboiler?

 • Ruimte op het dak voor de collector van minimaal 1,6 x 2,0 m
 • Beschikbaar dakoppervlak tussen het Oosten en Westen
 • Een geschikte combiketel/boiler voor gebruik van warm tapwater
 • Ruimte voor het buffervat, minimaal 60 x 60 cm, te plaatsen binnen 2 meter van uw tapwaterinstallatie
 • Het is mogelijk om leidingen te leggen van de plek waar de collector op het dak komt naar het buffervat
 • Een vrij stopcontact binnen 1,5 meter van het buffervat
 • Een vulkraan binnen 3 meter van het buffervat af

Levensduur en onderhoud op Solesta zonneboiler

 • U krijgt 10 jaar fabrieksgarantie op de materialen en 2 jaar op arbeid
 • Onderhoud bestaat slechts uit het jaarlijks controleren van het waterniveau,
 • Eenvoudig aan te vullen van water met de meegeleverde slang
 • De verwachte levensduur van het systeem is 25 jaar

Besparing 

Hoewel de exacte besparing op gas lastig vast te stellen is, aangezien dat afhankelijk is van uw verbruikersprofiel, kunnen we wel een reële indicatie afgeven. De besparing met dit systeem zal op jaarbasis tussen de €210 en €230 bedragen. Deze berekening is op basis van de volgende gegevens:

 • Een huishouden van 4 personen die dagelijks 10 minuten douchen
 • Een gasprijs van € 0,60 per kubieke meter
 • Het dak gericht op het zuiden

Voorbeeldberekening

25V Solesta zonneboiler Silverline Heat 4m Hellend/Plat dak inclusief Buffervat en kabels: € 1.820,-
Montage: € 595,-
BTW: € 473,55
Totaal inclusief BTW: € 2.888,55
Totaal Subsidie:  € 628,-
Totaal te investeren: € 2.260,55

Datasheets:

 

Een vraag?

Wil je meer weten over zonneboilers of heb je een andere gerelateerde vraag waar je graag antwoord op hebt, neem vrijblijvend contact met ons op.