4 SunPower MAX5 zonnepanelen op tiny house

,
Duurzaam Oosterhout

Installatie SunPower zonnepanelen

Op 7 oktober 2021 installeerde Pebble 4 zonnepanelen van het type SunPower MAX5 op het duurzaamheidshuisje van de gemeente Oosterhout. Het mobiele tiny house is ontworpen in samenwerking met Oosterhout Nieuwe Energie (ONE), een vrijwilligers organisatie die helpt om inwoners van de gemeente Oosterhout te informeren over de mogelijkheden van verduurzaming van hun woning. Het laten plaatsen van zonnepanelen is daarvan een voorbeeld.

Installatie zonnepanelen

De werkzaamheden werden uitgevoerd op de Gemeentewerf aan de Kanaalstraat in Oosterhout.

 

Sunpower Maxeon zonnepanelen

Het Amerikaanse SunPower stelde 4 panelen beschikbaar. De panelen met Maxeon-zonnecellen worden geproduceerd in Amerika. SunPower heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en produceert vlak over de grens van Californië in Mexico. Inwoners van Californië, dé milieustraat van de VS, hechten er belang aan dat de productie op verantwoorde wijze plaatsvindt met aandacht voor de juiste verwerking van afvalstromen. SunPower heeft als enige producent het cradle to cradle certificaat. Het principe van Cradle to Cradle is dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt, ook weer moet kunnen worden hergebruikt.

 

Micro-omvormer Enphase

Elk zonnepaneel is vanaf fabriek al voorzien van een micro-omvormer van Enphase. Ook Enphase is een Amerikaanse producent, gevestigd vlakbij San Francisco in Silicon Valley.

 

Gelijkstroom direct op het dak

Deze micro-omvormer maakt al direct op het dak van de gelijkstroom van zonnepanelen wisselstroom zoals in de woning nodig is. Dit wordt gezien als de meest brandveilige manier om zonnepanelen te installeren.

 

Meterkast tiny house

Binnen in de woning is geen omvormer meer nodig. Alle benodigde componenten passen in een groepenkast die in de meterkast bij de bestaande groepenkast geplaatst wordt.

Wilt u meer weten over de meest moderne technologie om zelf duurzaam elektriciteit te produceren, neem dan contact op met Pebble. Bel met 076-3030530 of vul hier contacthet contactformulier in.

Vaardigheden

, , , , ,

Gepubliceerd op

oktober 8, 2021