Groepsaankoop zonnepanelen

Regelmatig verschijnen er advertenties voor het gezamenlijk aankopen van zonnepanelen (en andere producten). Bedenk dat dat degene die de groepsaankoop organiseert hier altijd een belang bij heeft! De organisator doet dit omdat hij commissie over de opdrachten ontvangt.

Hoeveel geld komt bij organisator terecht?

Er zijn uitzonderingen, maar het is verstandig om na te vragen hoeveel geld bij de organisator zelf terecht komt. Als de organisator hierover transparant is, kunt u dit in uw afweging meenemen.

Welke producten worden aangeboden 

Bij een groepsaankoop worden een grote groep mensen benaderd om de intentie uit te spreken om mee te doen. Vervolgens worden potentiële leveranciers benaderd om een voorstel te doen om aan de hele groep zonnepanelen te leveren. Zo’n leverancier moet aan een aantal eisen voldoen en soms wordt verplicht voorgeschreven welke producten moeten worden aangeboden.

Laagste prijs bieder winnaar

De leverancier brengt een bod uit zonder te weten wat de andere aanbieders doen. De leverancier die tegen de laagste prijs aanbiedt, wint de groepsaankoop.

Geen voordelen voor u

Welk voordeel heeft een groepsaankoop voor u? Dat is een lage prijs. En dat is het enige voordeel. Een leverancier kan door het grote volume een betere prijs bij de producenten krijgen en geeft dit voordeel gedeeltelijk door aan de eindklant. De organiserende instantie moet ook betaald worden. Soms een commissie van enkele tientjes per paneel! Een groot deel van de lagere inkoopprijs komt dus bij de organisator terecht en niet bij de consument!

Wel nadelen

Er zijn ook nadelen. Vanwege de lage prijs moet de aanbieder een aantal concessies doen. Zo moet hij werken met installateurs die ook bereid zijn tegen een scherpe prijs te installeren. Die scherpe prijs is alleen mogelijk indien er snel gewerkt wordt. Dit kan betekenen dat uw installatie afgeraffeld wordt. Er moet die dag tenslotte nog een tweede installatie gedaan worden om nog wat te verdienen.

Nazorg niet gegarandeerd

Als er nazorg nodig is op uw installatie, is daar geen geld meer voor. Een op het eerste gezicht voordelige aankoop, levert dan achteraf mogelijk een teleurstelling op.

Voor iedereen een  persoonlijk voorstel 

Pebble Green Systems geeft elke klant een persoonlijk voorstel. Wij leggen uit wat het verschil is tussen een kwaliteitsproduct en een goedkoper product. Elke installatie krijgt bij ons de aandacht die nodig is om er een goed systeem van te maken dat langdurig de verwachte opbrengst levert.

Voor persoonlijke aandacht contact ons

Wilt u ook deze persoonlijke aandacht, neem dan contact met ons op. Wij bekijken in een telefoongesprek samen met u aan de hand van luchtfoto’s (bijvoorbeeld www.zonnescanbrabant.nl) uw situatie en vragen na of uw elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering. Als u dat wenst, geven wij een richtprijs af.

Situatie ter plekke bekijken

Daarna wordt u altijd bezocht om de situatie ter plekke te bekijken en wordt het definitieve voorstel afgestemd op uw wensen en omstandigheden.

Blog van Leo van der Grinten, eigenaar Pebble Green Systems