Monitoring zonnepanelen

Er zijn diverse redenen waarom u zonnepanelen aan kunt schaffen. Uiteindelijk zijn er vaak twee zaken het meest belangrijk, namelijk het feit dat u zelf schone energie opwekt en de mogelijkheid om hier rendement mee te behalen. Zeker gezien de huidige energieprijzen is dit een investering die zich gemakkelijk laat terugverdienen. Met de juiste zonnepanelen gaat u uiteindelijk geld besparen omdat uw energierekening daalt of dat u zelfs helemaal geen elektriciteit meer hoeft af te nemen. Dat laatste noemen we ‘nul-op-de-meter’. Maar hoe weet u hoeveel elektriciteit u zelf opwekt? Dit weet u aan de hand van monitoring van de zonnepanelen.

Bel: 076 3030530Offerte

Monitoring van zonnepanelen is iets dat eigenaren van oudere zonnepanelen misschien niet bekend in de oren klinkt. Bij vroegere generaties zonnepanelen was dit namelijk nog niet mogelijk. Om te zien wat zij opwekken, moet u vaak expliciet navraag doen bij uw energieleverancier. Of u ziet het pas achteraf op de nota. Moderne zonnepanelen bieden u de mogelijkheid om real time mee te kijken.

Zonnepanelen worden gereinigd

Monitoring van zonnepanelen kunt u zelf doen

Monitoring van uw zonnepanelen is niet lastig; u kunt dit heel eenvoudig zelf doen. Met een app op uw smartphone heeft u altijd inzicht in de prestaties van de panelen. U kunt zien wat er totaal is opgewekt en wat er op elk moment aan energie wordt opgewekt. Zo kunt u ook altijd zien hoeveel geld u bespaart.

Zonnepanelen monitoring APP Solax omvormer in Den-Bosch

Uiteindelijk is dat laatste voor u natuurlijk het meest interessant om te zien. U weet dat zonnepanelen een terugverdientijd hebben. Vanaf een bepaald punt heeft u uw investering terug verdiend omdat u energie bespaart. Het is natuurlijk erg prettig om op elk moment te kunnen zien dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Opbrengst van zonnepanelen meten

Door te raadplegen wat de dagopbrengst van uw zonnepanelen is, krijgt u meer inzicht in het functioneren hiervan en wordt het principe van terugverdienen en uiteindelijk rendement pakken een stuk tastbaarder voor u. Het rendement van uw zonnepanelen is met kleine intervallen (5 tot 10 minuten) te zien. Zo kunt u niet alleen zien wat er real-time gebeurt, maar ook de historie raadplegen. Hierin zult u duidelijke trends gaan zien. Natuurlijk zult u zien dat op zonnige dagen meer energie wordt opgewekt, maar als u optimizers heeft kunt u zelfs zien welke panelen op welk moment van de dag het meeste opwekken.

Houd uw zonnepanelen schoon voor een optimaal rendement

Monitoring van zonnepanelen is niet alleen handig om te kunnen zien wat het rendement is; het waarschuwt u ook voor een dalend rendement. Ziet u de hoeveelheid opgewekte energie structureel afnemen, dan kan dit een teken zijn dat uw zonnepanelen gereinigd moeten worden.

De kwalitatieve zonnepanelen van Pebble Green Systems zijn relatief onderhoudsvrij en ook eenvoudig te reinigen. Wilt u meer informatie over onze zonnepanelen of vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Informatie van SolarEdge monitoring systeem in Eethen

Hieronder de meting van 4 Fronius omvormers op een lichtbewolkte dag.

Monitoring van 4 Fronius omvormers in Gouda op een dag met wat bewolking

Hieronder de meting van 4 Fronius omvormers op een onbewolkte dag.

Dezelfde monitoring van de 4 Fronius omvormers in Gouda op een dag zonder bewolking


Contact

Pebble Green Systems
Kroonstraat 20
4879 AV, Etten-Leur
Tel: 076-30 30 530
info@pebblegreensystems.nl