Leverancier omvormers zonnepanelen

Stroom halen uit de zonnepanelen op uw dak vereist meer dan alleen het leggen van de panelen. De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt, is namelijk gelijkstroom en niet direct geschikt om als stroom voor uw woning te gebruiken. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom. Daarom zijn wij ook leverancier van omvormers voor zonnepanelen. U kunt bij Pebble Green Systems terecht voor al uw behoeften en benodigdheden op het gebied van zonne-energie. Dus ook wanneer u reeds zonnepanelen geïnstalleerd heeft, kunt u bij ons nieuwe omvormers, micro omvormers en dergelijke kopen.

Bel: 076 3030530Offerte

Omvormers zijn feitelijk net zo belangrijk als de panelen zelf. Zonder deze omvormers genereren de zonnepanelen immers geen bruikbare energie. Zonnepanelen leveren namelijk gelijkstroom. Deze stroom is niet geschikt voor gebruik op het lichtnet, want hier is wisselspanning van 230 Volt voor nodig. Dat is dan ook precies wat een omvormer doet. Deze zet de energie afkomstig uit de zonnepanelen om in het juiste soort stroom voor gebruik thuis of op bedrijf.

Wat is de prijs van een omvormer voor zonnepanelen?

De kosten van een omvormer variëren nogal. De prijs is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van de mogelijkheden. Bij het omvormen van stroom gaat er altijd een klein beetje energie verloren. De duurdere omvormers kenmerken zich doorgaans door een geringer energieverlies.

Fronius Primo 3.0 omvormer in de showroom van Pebble Green Systems in Etten-Leur

Er zijn omvormers verkrijgbaar die alleen energie omvormen, maar er bestaan ook “hybride” omvormers. Deze kunnen niet alleen energie omvormen, maar ook de gelijkstroom direct doorsturen naar een accu, die de stroom vervolgens opslaat voor later gebruik. Zo kunt u een buffer creëren. Bijvoorbeeld wanneer de avond valt, want wanneer het donker wordt, kunnen uw zonnepanelen geen energie genereren om u van stroom te voorzien. Gebruikt u een omvormer in combinatie met een opslagfunctie, dan kan overdag opgeslagen extra energie bijvoorbeeld ‘s avonds worden gebruikt. Als allround leverancier van omvormers, kunnen wij u vrijwel alle types leveren en u van een gedegen advies voorzien.

Onze omvormers

Wij bieden u diverse soorten en merken omvormers, zoals Fronius, SMA of SolarEdge. Met name SolarEdge is een veel gevraagd merk. Een SolarEdge omvormer met SolarEdge optimizers bieden u altijd topkwaliteit, maar dit geldt ook voor de overige merken die wij u kunnen bieden. Ook hebben wij micro omvormers van Enphase in ons uitgebreide assortiment. Deze micro-omvormers bieden de meest geavanceerde technologie op de markt wat zich vertaalt in een hogere productie en een betere betrouwbaarheid.

Zonnepanelen SunPower X22 360Wp met optimizers in Breda

Wij hebben de ideale omvormer voor u

Wilt u weten of u een nog hoger rendement kunt behalen met uw zonnepanelen dankzij het installeren van nieuwe omvormers? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om dit te laten onderzoeken. Zeker wanneer uw omvormer verouderd is, kan het aanschaffen van een nieuw exemplaar een wezenlijke en positieve bijdrage leveren aan de energievoorziening en het rendement. We hebben al menig systeem mogen installeren in plaatsen in West-Brabant zoals Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Haagse Beemden, Made en Roosendaal.

Onderconstructie voor zonnepanelen op een dak in Breda met optimizers van SolarEdge


Contact

Pebble Green Systems
Kroonstraat 20
4879 AV, Etten-Leur
Tel: 076-30 30 530
info@pebblegreensystems.nl